Kuchnie kaflowe
Współczesne kuchnie kaflowe są budowane z eleganckich kafli ceramicznych o różnorodnej kolorystyce i bogatym wzornictwie, lecz jeśli chodzi o konstrukcję niewiele różnią się od tych, na których gotowały nasze babcie. Kuchnia kaflowa nie tylko pomoże przygotować pyszny posiłek ale także ogrzeje pomieszczenie.
Kuchnia kaflowa może być wykonana w sposób całkowicie tradycyjny lub unowocześniony poprzez wbudowanie piekarnika, płyty gazowej lub elektrycznej.
Jednak najistotniejszą kwestią jest właściwy dobór kafli, które muszą być najwyższej jakości. Zastosowanie kiepskiego, taniego surowca może bowiem ujemnie wpłynąć na efektywność kuchni jak również jej wygląd. Im lepsze kafle, tym dłużej będzie nam służyć nasza wymarzona kuchnia.
Komo Kominki buduje kuchnie kaflowe przeznaczone do gotowania jak również piece chlebowe i do pizzy.
Po latach zapomnienia do naszych domów wracają kuchnie kaflowe w wersji opalanej drewnem, które należy do odnawialnych źródeł energii (OZE). Są alternatywą dla tradycyjnych kuchni gazowych i elektrycznych. Piece kuchenne kaflowe sprawdzają się także w pensjonatach i obiektach agroturystycznych, w których wyposażenie kuchni może nawiązywać do wystroju pomieszczeń sprzed wielu lat.
Piec kaflowy w kuchni — tradycyjne rozwiązanie
Współczesne kuchnie kaflowe są budowane z eleganckich kafli ceramicznych o różnorodnej kolorystyce i bogatym wzornictwie, lecz jeśli chodzi o konstrukcję, niewiele różnią się od tych, na których gotowały nasze babcie. Kuchnia kaflowa nie tylko pomoże przygotować pyszny posiłek, ale także ogrzeje pomieszczenie. Zwolennicy tego rozwiązania uważają, że posiłki przygotowane w kuchni kaflowej mają absolutnie niepowtarzalny smak, który wielu kojarzy się z dzieciństwem. Jedyne, o czym trzeba pamiętać, gotując dania na kuchennym piecu z kafli, to by regularnie dokładać drewno do ognia. Piec kuchenny kaflowy doskonale wpasuje się w pomieszczenie kuchenne, gdzie będzie prawdziwym sercem domu.
Nowoczesny piec kaflowy do kuchni
Kuchnia kaflowa może być wykonana w sposób całkowicie tradycyjny lub unowocześniony poprzez wbudowanie piekarnika, płyty gazowej lub elektrycznej. Jednak najistotniejszą kwestią jest właściwy dobór kafli, które muszą być najwyższej jakości. Zastosowanie kiepskiego, taniego surowca może bowiem ujemnie wpłynąć na efektywność kuchni, jak również na jej wygląd. Zadaniem kafli piecowych jest bowiem absorbowanie ciepła, a następnie emitowanie go na zewnątrz. Im lepsze kafle, tym dłużej i lepiej będzie nam służyć nasza wymarzona kuchnia.
Piece kaflowe kuchenne z Komo
Komo Kominki buduje kuchnie kaflowe przeznaczone do gotowania, jak również piece chlebowe i piece do pizzy. Nasze urządzenia doskonale nadają się do domów prywatnych, restauracji, gospodarstw agroturystycznych czy chat gościnnych, w których szanuje się tradycję przyrządzania wyśmienitych polskich dań, a przy okazji można tanio i ekologicznie ogrzać pomieszczenie. Dla wielu osób informacja, że chleb, pizza, ciasto lub inne danie przygotowane będzie w piecu kaflowym, jest wabikiem, który motywuje do odwiedzin i skosztowania takich dań.